Forum Forum Osiedle przy Młynie - Reda Strona Główna Forum Osiedle przy Młynie - Reda

 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Przedszkola blisko osiedla- opinie, porady.
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Osiedle przy Młynie - Reda Strona Główna -> Dyskusje o wszystkim
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
messer1
Początkujący



Dołączył: 14 Lip 2006
Posty: 24
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: U2

PostWysłany: Sob 18:38, 09 Lut 2008    Temat postu: Przedszkola blisko osiedla- opinie, porady.

Witam wszystkich sąsiadów, ponieważ od września chcielibyśmy posłać naszego trzyletniego synka do przedszkola prosiłbym o opinie i komentarze a także porady dotyczące przedszkoli w pobliżu osiedla. Czy macie jakieś informacje na temat niepublicznego przedszkola przy Tonym Haliku?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
darus
Pismak



Dołączył: 27 Lip 2006
Posty: 177
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: 37B

PostWysłany: Nie 11:24, 10 Lut 2008    Temat postu:

Rzeczywiście radzę się pośpieszyć z wyborem, bo może być różnie. Mieszkańców Redy przybywa, a ilość miejsc w przedszkolach jest ograniczona. Szczególnie w prywatnym przedszkolu "Przygoda" (tak się nazywa) miejsca na nowe grupy już raczej nie ma.
Może nie mam zbyt wielkiego porówniania, ale ogólnie jestem zadowolony. Sporo zajęć dodatkowych w cenie czesnego (basen, j. angielski, rytmika, gimnastyka korekcyjna), całkiem niezłe jedzenie (częściowo catering z Karczmy Rzym oraz własny wyrób). Dosyć ciasno i nienajlepsze warunki, ale cały czas się rozwijają. W tym roku ma być robiony porządny plac zabaw (tak obiecało SEMEKO).
Podstawowa zaleta to bliskość i duża elastyczność, jeśli chodzi o przebywanie dziecka w przedszkolu.
Jeśli chodzi o cenę, to nie mam aktualnego porównania, ale gdy decydowałem się rok temu, to zważywszy na ofertę i wygodę, wybór wydawał się oczywisty.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
grafeczka
Trochę już popisał



Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 78
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Wto 12:31, 04 Mar 2008    Temat postu:

Witam Wszystkich bardzo serdecznie!Chciałabym również się dowiedzieć na temat przedszkoli w Redzie.Choć czasu nam jeszcze trochę zostało, to juz zbieramy jakieś informacje żeby móc wybrać najkorzystniejsze!Wiem,że jest kilka przedszkoli, bardzo bym prosiła o Państwa opinie, wrażenia oraz o cennik.Pozdrawiam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
maciejm
Początkujący



Dołączył: 20 Lut 2007
Posty: 21
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Wto 19:42, 04 Mar 2008    Temat postu:

Zdecydowanie polecam przedszkole Przygoda. W cenie czesnego jest dużo zajęć- j.angielski, j. niemiecki, rytmika, tańce, logopeda, basen w hotelu Faltom. Miła atmosfera... Jedynym minusem jest mały plac zabaw i generalnie mało miejsca wewnątrz..

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
magdaeska
Początkujący



Dołączył: 21 Gru 2007
Posty: 10
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Śro 10:08, 16 Kwi 2008    Temat postu:

Ja też polecam przedszkole Przygoda. Mam porównanie bo mój synek chodził też na Łąkową. Dziecko jest bardzo kontaktowe i towarzyskie a na Łąkową nie chciał chodzić - to dla mnie dużo znaczy. W przedszkolu na Norwida nie mam tego problemu.
Zajęcia i atmosfera tak jak mówią moi przedmówcy.
Polecam


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Adblock
Powieściopisarz



Dołączył: 30 Lip 2007
Posty: 377
Przeczytał: 41 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Reda

PostWysłany: Śro 20:10, 16 Kwi 2008    Temat postu:

Niestety tańce nie są w cenie czesnego Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość







PostWysłany: Nie 6:09, 04 Maj 2008    Temat postu:

Witam
W maju rusza MILO AKADEMIA MAŁEGO CZŁOWIEKA na Osiedlu
Zapraszamy wszystkie dzieciaki. Dla maluszków od 6 miesięcy do 2,5 roku na zajęcia rozwojowe 45 minutowe, a dzieci w wieku 2,5 do 5,5 lat na zajęcia edukacyjne ( realizujemy program wychowania przedszkolnego), taneczne, rytmikę, konsultacje terapeutyczne i logopedyczne. Pociechy mogą u nas spędzić cały dzień ( karnety) lub godzinkę czy dwie. Małe grupy max 10 osób. Opieka profesjonalistów.
Organizujemy również urodzinki oraz inne imprezy dla dzieci w wieku 1 do 7 lat.
Mamy zapraszamy na zajęcia relaksacyjne choreoterapia.
Strona ruszy w przyszłym tygodniu.
Zapraszamy
MILO

Smile
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
grafeczka
Trochę już popisał



Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 78
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Śro 10:29, 06 Sty 2010    Temat postu:

Witam!Chciałabym się zapytać o przedszkole "Anioła Stróża" , czy ktoś z Was posłał tam dziecko? Jakie są Wasze wrażenia i czy ceny są przystępne a Panie przedszkolanki miłeSmile Pozdrawiam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dominikab
Pismak



Dołączył: 23 Sty 2007
Posty: 219
Przeczytał: 2 tematy

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Śro 11:01, 06 Sty 2010    Temat postu:

Mnie równiez interesuje temat przedszkoli w Redzie. Jak możecie to podzielcie się jakie są ceny i ile wcześniej trzeba zapisać malucha.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
alex0681
Trochę już popisał



Dołączył: 10 Lip 2009
Posty: 118
Przeczytał: 2 tematy

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Śro 12:07, 06 Sty 2010    Temat postu:

Nasz mały chodzi do "Przygody" i zarówno my i on jestesmy zadowolenie, cenowo całkiem przystępnie jak za prywatne przedszkole, dużo zajęć dodatkowych w ceni. My zapisywaliśmy go w maju jak byl nabór i poszedł od wrzesnia, przy zapisie o ile dobrze pamietam płacilo się 200 zl wpisowego i we wrzesniu opłate na przybory 100 zl na cały rok. Zauważyłam że niedawno obok otworzyło się przedszkole "Calineczka" ale nic nie wiem na jego temat.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dominikab
Pismak



Dołączył: 23 Sty 2007
Posty: 219
Przeczytał: 2 tematy

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Śro 15:56, 06 Sty 2010    Temat postu:

a czesne miesięczne ile wynosi?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
alex0681
Trochę już popisał



Dołączył: 10 Lip 2009
Posty: 118
Przeczytał: 2 tematy

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Śro 19:33, 06 Sty 2010    Temat postu:

450 zł, (grupa 3 latków nie wiem czy w innych tez) w tym jest wyżywienie, angielski i rytmika, do tego jeszcze tańce 20 zł/miesiecznie, jak Kuba chodził w Gdyni do państwowego przedszkola to placilicmy 320 zł ale w tym bylo tylko jedzenie.a za wszystko inne trzeba bylo placic,wiec mysle ze ta cen jest calkiem przystepna. Na stronie Redy jest informacja o darmowym przedszkolu,ale tam tylko chyba na 5 godzin można zostawic dziecko. http://www.angielskieprzedszkole.eu/

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
anikia
Powieściopisarz



Dołączył: 06 Paź 2008
Posty: 487
Przeczytał: 15 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: 13
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 9:34, 07 Sty 2010    Temat postu:

tez chce zapisac malego do "przygody" najwiekszy plus to to ze jest najblizej Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
RENATA
Trochę już popisał



Dołączył: 06 Paź 2008
Posty: 80
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 16:50, 08 Sty 2010    Temat postu:

Moj synek od tygodnia chodzi do Przygody (grupa 2,5 latków).
Podoba mi się opieka pani przedszkolanki, duża sala do zabaw, lezaczki dla dzieci oraz ścisły harmonogram dnia Smile no i nowe zabawy manualne inne niż w domku.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dominikab
Pismak



Dołączył: 23 Sty 2007
Posty: 219
Przeczytał: 2 tematy

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Nie 23:59, 28 Mar 2010    Temat postu:

Ktos jeszcze może podzielić się opinią o "przygodzie"? Jestem niemal zdecydowana ale ostatnio natknęłam sie na parę nie do końca jasnych opinii i hmmm

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sofi
Pismak



Dołączył: 03 Gru 2009
Posty: 296
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 1/3

PostWysłany: Pon 7:13, 29 Mar 2010    Temat postu:

dominikab napisał:
Ktos jeszcze może podzielić się opinią o "przygodzie"? Jestem niemal zdecydowana ale ostatnio natknęłam sie na parę nie do końca jasnych opinii i hmmm

Czyli? jakie te opinie???bo ja też zastanawiam się jak tam jest


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dominikab
Pismak



Dołączył: 23 Sty 2007
Posty: 219
Przeczytał: 2 tematy

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pon 7:58, 29 Mar 2010    Temat postu:

http://e-reda.pl/viewtopic.php?t=1011&highlight=przedszkole

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sofi
Pismak



Dołączył: 03 Gru 2009
Posty: 296
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 1/3

PostWysłany: Pon 11:22, 29 Mar 2010    Temat postu:

dominikab napisał:
http://e-reda.pl/viewtopic.php?t=1011&highlight=przedszkole
trochę poczytałam, dzięki ale myślę że idealnego przedszkola nie ma niestety

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
aspiryna
Pismak



Dołączył: 15 Sty 2007
Posty: 282
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Śro 8:52, 31 Mar 2010    Temat postu:

Ja zapisałam synka do "przygody" znajoma, której dziecko tam uczęszcza nam polecała, zobaczymy jak będzie Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
alex0681
Trochę już popisał



Dołączył: 10 Lip 2009
Posty: 118
Przeczytał: 2 tematy

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Śro 12:08, 31 Mar 2010    Temat postu:

sofi napisał:
dominikab napisał:
http://e-reda.pl/viewtopic.php?t=1011&highlight=przedszkole
trochę poczytałam, dzięki ale myślę że idealnego przedszkola nie ma niestety

w pełni się zgadzam, tyle ile ludzi tyle opinii i nigdy nie będzie tak że wszystko w 100% nam się podoba, ale my generalnie jesteśmy zadowoleni a w szczególności dlatego że nasze dziecko jest zadowolone i każdego dnia z chęcią wstaje i czasem wręcz biegnie do przedszkola, a to też o czymś świadczy.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
netka101
Trochę już popisał



Dołączył: 07 Wrz 2008
Posty: 103
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Śro 12:27, 31 Mar 2010    Temat postu:

a czy jakieś punkty opieki dla mniejszych dzieci - takich od roku są Wam może znane?? jak nie w Redzie to może Rumia?? byłabym wdzięczna za podpowiedź!!

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
justyna
Trochę już popisał



Dołączył: 06 Cze 2006
Posty: 77
Przeczytał: 25 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Czw 7:51, 01 Kwi 2010    Temat postu:

Ja zaprowadzam mojego 10 - miesięcznego synka do żłobka na ulicy Świętego Wojciecha w Redzie. Super opieka, wspaniałe ciocie. Żłobek nazywa się "dzidziusiowo". Mają swoja stronkę internetową. Można w wolnej chwili poczytać. Polecam

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez justyna dnia Czw 7:52, 01 Kwi 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
grafeczka
Trochę już popisał



Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 78
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Nie 13:44, 16 Sty 2011    Temat postu:

Witam, od roku moja córka chodzi do przedszkola "Przygoda", wszystko może byłoby w porządku- córka jest zadowolona, nigdy nie płakała rano przy rozstaniu ale od jakiegoś czasu przeżywamy dramat bo córka jest wiecznie chora... angina, oskrzela, zapalenie krtani, katar, ...tydzień chodzi dwa tyg choruje!Rozmawiałam z nauczycielką prosiłam żeby dzieci podziębione odizolować od tych zdrowych, ale niestety nic nie wywalczyłam. W przedszkolu twierdzą że moja córka może ma słabą odporność- co chwilę robiliśmy jej badania, a to testy na alergię, wizyty u laryngologa, drogie tabl. na wzmocnienie odpornoś...wiosną i latem jeszcze jest znośnie ale zaczyna się np listopad i tak do kwietnia albo ...Jestem już załamana, zastanawiałam się nad zmianą przedszkola. Czy macie może podobne doświadczenia? Czy normalne jest że dziecko tak choruje? A może z tym przedszkolem jest jednak coś nie tak....

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
anikia
Powieściopisarz



Dołączył: 06 Paź 2008
Posty: 487
Przeczytał: 15 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: 13
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 14:01, 16 Sty 2011    Temat postu:

Moj synek był w Przygodzie przez chwile, ale zrezygnowalismy - trauma była. Jeszcze po przeszło 2 miesiącach gdy przechodzilismy koło przygody to płakał, że nie chce tam isc. Teraz chodzi do Calineczki - jest o niebo lepiej, po tygodniu mowil ze idzie do dzieci i cioci Smile. fakt ze choruje, ale ma dopiero niecale 3 lata, wiec i odpornosc slaba jeszcze.

Grafeczka są szczepionki uodparniające, może sprawdziłyby się u Was?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MałaMi
Trochę już popisał



Dołączył: 07 Sie 2009
Posty: 63
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 14:28, 16 Sty 2011    Temat postu:

grafeczka- mam stycznosc z tym biznesem (edukacja elementarna) i niestety tak jest, ze dzieci choruja.. i automatycznie maja obnizona odpornosc.. ja polecam zrobic jeszcze wymaz z gardla na paciorkowca/gronkowca.. jesli jest aktywny to macie odpowiedz czemu w kółko dziecko choruje- wtedy lekarz daje odpowiedni antybiotyk i mozecie pozbyc sie tego dziadostwa

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Rafal
Trochę już popisał



Dołączył: 09 Paź 2006
Posty: 117
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Młyńska 7
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 22:05, 16 Sty 2011    Temat postu:

Tylko nie dawajcie dzieci swoich do Milo mój synek tam chodził po pół roku aby się rozwijać zaczął się cofać i wtedy szybko przenioslam go do przygody,jeszcze musiałam płacić chociaż synek tam nie chodzi tak spisana była umowa,na początku jak pięknie mówiła pani dyrektorka a potem masakra nauczycielki też pożal się panie boże oprócz pani Kasi którą potem zwolniła dlaczego niewiem chyba była za dobra.To jest żłobek nie przedszkole.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marcinek79
Powieściopisarz



Dołączył: 06 Lip 2006
Posty: 520
Przeczytał: 9 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Młyńska 7
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 11:07, 17 Sty 2011    Temat postu:

Nasz syn tez chodził do "Przygody" - więcej go nie było niż był, wiecznie chory,do tego doszły inne przeboje, więc daliśmy sobie spokój. Teraz chodzi do Anioła Stróża, znowu zachorował (ale tym razem bardziej nasza wina, niz przedszkola). Ogólnie wrażenie dużo korzystniejsze - przychodząc po dziecko o 16:15 mam kompletną informację co się działo, wiem czy jadł, spał, kichał itd (fakt, że od dyrektorki, ale nie ma to znaczenia).. Tam tego nie było. I widze zadowolenie bo mały codziennie chętnie idzie do dzieci... Poprzednie przedszkole - jesli chodzi o program, ok - natomiast cała reszta - juz nie. Ale to jest moje zdanie.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
grafeczka
Trochę już popisał



Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 78
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pon 16:18, 17 Sty 2011    Temat postu:

Dziękuję za wszystkie informacje. Jeśli chodzi o MILO to córka również tam przez chwilę chodziła i jak zobaczyłam te pseudo wychowawczynie, które mi nic nie potrafiły powiedzieć to też zrezygnowaliśmy. Tabletki na odporność dostaje już 3 serię BRONCHO-VAXOM, lekarka twierdzi że to nie jest wina naszej córki tylko niestety nie przestrzeganie higieny w ...Duże grupy dziecięce, notorycznie przyprowadzane chore dzieci-oj, długo by wymieniać. Płacimy za przedszkole a dziecko w m-cu 5 dni pochodzi:( A co możecie powiedzieć o "Calineczce"? Czy macie może tam swoje dzieci? Jak odczucia?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
anikia
Powieściopisarz



Dołączył: 06 Paź 2008
Posty: 487
Przeczytał: 15 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: 13
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 16:59, 17 Sty 2011    Temat postu:

Jak pisałam wyżej jesteśmy zadowoleni z Calineczki. Jest znacznie mniej dzieci. Jak synkowi zaczal cieknąc w przedszkolu katar to wychowawczyni powiedziala zeby z katarem go nie przyprowadzac.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
beti
Pismak



Dołączył: 29 Gru 2006
Posty: 198
Przeczytał: 16 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Reda

PostWysłany: Wto 18:15, 18 Sty 2011    Temat postu:

A jaki jest koszt w Calineczce i z jakiego placu zabaw korzystają wiosną i latem?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
anikia
Powieściopisarz



Dołączył: 06 Paź 2008
Posty: 487
Przeczytał: 15 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: 13
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Śro 9:30, 19 Sty 2011    Temat postu:

500zl/mies, za kazdy dzien nieobecnosci odliczaja 5 zl za jedzenie, maly placyk maja przy przedszkolu

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Tomala
Początkujący



Dołączył: 03 Lis 2009
Posty: 21
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 23:24, 16 Lut 2011    Temat postu:

Nasze dziecko chodzi do Przygody juz 2 lata i jesteśmy zadowoleni. Warunki dobre, cenowo też. Dziecko jest zadowolone, a że czasem zachoruje to normalne i nie widzę żadnego powodu by wiązać zachorowania dziecka z tym przedszkolem. Wcześniej chodziło do państwowego przedszkola Akademia Pana Kleksa i tam poprostu czarna rozpacz. Grupa duża, nie można się było dowiedzieć jak jadło i co robiło bo pani nie była w stanie udzielić takiej informacji. Nie wspomnę już o wiecznie gubionych spinkach i innych przedmiotach, które nigdy się nie odnajdywały. Polecam Przygodę i mam zamiar wysłać tam moje drugie dziecko. Tak na marginesie za 2 płaci sie taniej.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
SLIM
Początkujący



Dołączył: 23 Lut 2011
Posty: 1
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Śro 20:08, 23 Lut 2011    Temat postu: MILO

UWAGA TYLKO NIE MILO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MOJA córka chodzila tam miesiac czasu i 4 razy dostałam dziecko nie przebrane i głodne na dodatek umowa dziwnie spisana jak dziecka nie było i tak mosialam zapłacic za cały miesiac !dziecko mi sie cofalo w rozwoju plakało kiedy panie twierdza ze jest wszystko oki !!!nie polecam


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Icia
Początkujący



Dołączył: 20 Sty 2010
Posty: 17
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 10:09, 08 Mar 2011    Temat postu:

Też bym odradzała Milo. Jeszcze jak urzędowali na osiedlu Semeko to byłam świadkiem niezbyt fajnej scenki na placu zabaw jedna z pań "opiekunek" krzyczała na dziecko, które zmoczyło spodnie i wręcz siłą ciągnęła go z powrotem do budynku, żeby go przebrać. Jak to widziałam to byłam w szoku. Też jestem na etapie wyboru przedszkola zastanawiam się nad przygodą lub calineczką.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kwazor
Początkujący



Dołączył: 29 Lis 2008
Posty: 46
Przeczytał: 27 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 15:32, 08 Mar 2011    Temat postu:

W Calineczce nie ma już miejsc. Byłam na początku lutego i Pani Dyrektor wpisała mnie na listę rezerwowych. Złożyłam też podanie do Pana Kleksa. Tam rekrutacja jeszcze trwa.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
habibi
Powieściopisarz



Dołączył: 26 Maj 2009
Posty: 623
Przeczytał: 9 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Nie SKĄD a DOKĄD idę...
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 21:22, 08 Mar 2011    Temat postu:

mozecie polecic jakies punkty opieki dla młodszych dzieci, od 6 miesiaca?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
erewina
Początkujący



Dołączył: 09 Mar 2011
Posty: 1
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Reda
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Śro 12:06, 09 Mar 2011    Temat postu:

Ja od roku zaprowadzam moje dziecko do Dzidziusiowa na Olchowej. Jesteśmy bardzo zadowoleni, synek też. Atmosfera domowa, dobry kontakt z opiekunkami. Przyjmują maluszki od 5 miesiąca chyba

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
agusia77
Początkujący



Dołączył: 15 Cze 2010
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Fenikowskiego 7
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 21:58, 15 Mar 2011    Temat postu:

Witam,
Właśnie czy ktoś może napisać coś o żłobkach w Redzie? Szukam w internecie, na forach, znalazłam tylko Dzidziusiowo. Mam 1,5 roczną córkę i jestem zmuszona jak najszybciej oddać ją do żłóbka i wrócić do pracy Sad


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
justyna
Trochę już popisał



Dołączył: 06 Cze 2006
Posty: 77
Przeczytał: 25 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Śro 7:57, 16 Mar 2011    Temat postu:

Ja tez polecam dzidziusiowo , zaprowadzam tam synka ( ma teraz 2 latka - w dzidziusiowie od ponad roku ). Atmosfera domowa, ciocie fajowe, jest tez żłobkowa babcia i dziadek, więc jak w domku.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
habibi
Powieściopisarz



Dołączył: 26 Maj 2009
Posty: 623
Przeczytał: 9 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Nie SKĄD a DOKĄD idę...
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Śro 9:47, 16 Mar 2011    Temat postu:

Jakie sa koszta w dzidziusiowie?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
justyna
Trochę już popisał



Dołączył: 06 Cze 2006
Posty: 77
Przeczytał: 25 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Śro 18:34, 16 Mar 2011    Temat postu:

kwota najwyższego abonamentu wynosi 650 zł ( za 9 - 10 godzin ), w tej cenie jest obiad, śniadania i podwieczorki przynoszą rodzice.
Można też odwiedzić stronę dzidziusiowa i tam są wypisane szczegóły co do poszczególnych abonamentów.
http://www.klub_dzidziusiowo.e-biznes.org/


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
julia
Początkujący



Dołączył: 09 Maj 2011
Posty: 2
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pon 23:08, 09 Maj 2011    Temat postu:

witam,moja córka chodzi do milo już drugi rok i jestem bardzo zadowolona.
idzie tam z ochotą i nie zauważyłam,żeby się cofała a wręcz przeciwnie jako jedyni z obecnych przedszkoli w Redzie prowadzą angielski metodą H .Doron i mają dużo dodatkowych zajęć,co do opiekunek to uważam,ze mają dobre podejście do dzieci i są bardzo sympatyczne,wszystkie zajęcia dodatkowe prowadzą nauczyciele z zewnątrz a co do chorób to jak wszędzie.pierwsze przedszkole ........na semeko było dla nas traumą dziecko po 2 miesiącach chodzenia nie chciało tam zostawac.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mama
Początkujący



Dołączył: 25 Cze 2011
Posty: 1
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 13:18, 25 Cze 2011    Temat postu:

"Dzidziusiowo" można polecic z czystym sumieniem. Dużo uwagi poświęcają dzieciom, synek zrobił się jakiś grzeczniejszy po 5 miesiącach Smile mniej marudny, zaradniejszy i mniej samolubny. Domowa atmosfera, sympatyczne opiekunki. Właścicielka bardzo miła, szczera i uczciwa. Pozdrawiam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sofi
Pismak



Dołączył: 03 Gru 2009
Posty: 296
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 1/3

PostWysłany: Pią 9:17, 01 Lip 2011    Temat postu:

magdaeska napisał:
Ja też polecam przedszkole Przygoda. Mam porównanie bo mój synek chodził też na Łąkową. Dziecko jest bardzo kontaktowe i towarzyskie a na Łąkową nie chciał chodzić - to dla mnie dużo znaczy. W przedszkolu na Norwida nie mam tego problemu.
Zajęcia i atmosfera tak jak mówią moi przedmówcy.
Polecam

Dzieci są różne
moje np nie chce chodzić do przygody ciągle płacze
I też często choruje tydzień przedszkola i tydzień lub dwa w domu
No i co najbardziej boli to ciasnota zero kontaktu z Paniami tylko ciągle"wszystko w porządku" i tyle, zero informacji co działo się w ciągu dnia i jak zachowuje się dziecko
Uważam: ZERO PROFESJONALIZMU


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez sofi dnia Pią 9:33, 01 Lip 2011, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dembola
Początkujący



Dołączył: 30 Wrz 2009
Posty: 9
Przeczytał: 16 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 12:12, 05 Sie 2011    Temat postu:

Przedszkole Akademia Pana Kleksa przekształca się w niepubliczne, czy ktoś się orientuje może jak to się zmieni cenowo? I w jakich granicach będzie to koszt na miesiąc?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Osiedle przy Młynie - Reda Strona Główna -> Dyskusje o wszystkim Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin